Foreningen Trankebar

Forside

Det nye lille køkken under trappen.
Der sættes et cementvindue i.
Indgangen til køkkenet.
til højre for udgangen til haven.
Bordplade og vask er på plads.
Gulvet i indgangs partiet
Væggene og loft bliver malet.
Den nye håndlavet dør er sat i .
Overbygning ved Køkken og udgang til haven.
Det nye elskab, ved indgangen.

Der har været travlhed hele marts.  Indgangspartiet skulle ordnes, en ny dør laves. Nye Bjælker lagt op  under loftet,  væggene pudses op. Et  helt nyt gennembrud, fra Dronningens gade, og ind til TMM s have, det er den eneste måde vi kan  få matrialer ind på.  Der er virkeligt blevet arbejdet hårdt, når jeg tænker på, at jeg knap kunne slæbe mig hen til Paradepladsen, uden at jeg følete mig gennemblødt af vand der driver ned af mig,  --  og opså tænke på at de arbejder der er i huset, knokler med at banke murerne ren for puds, banket vej igennem 2 vægge. Og de ser ikke engang svedige ud, så må jeg sige, de har gjort et fantastisk stykke arbejde.  ---   Ikke en eneste gang har de set ud somom de var ved at bukke under af hede. Jeg forstår godt at Jon Olafson skriver i sine erindringer." Ingen europæer kan arbejde så godt som de lokale kan."

En gang imellem ser det ud somom der intet er sket, men vupti, så er tingene færdige.

Tømreren har gået i Sankars skrotbunke, for at finde Teaktræ, noget træ som vi for længst havde brændt på bålet, det tryller de frem til en meget fantastisk dør. Det vil sige KUN med et stemjern og Hammer, bliver det det flotteste kunstværk.  Det eneste de bruger maskine til, er at slibe overfladen af træet, en bore maskine med sandpapir på. De sidder på gulvet eller på en bjælke, bruger benene til hjælp. Arbejdstilsynet ville godt nok segne.

Dørkarmen kom i hullet idag. Efter der var lavet Putja. Alle ritualer kom op.  Gul plet, Rød plet ,ild , røgelsespinde, citron heldt på dørtrinet og en mønt sammen med en bestem gren. Jo den skal nok holde.  At hullet så ikke var som det skulle være, da mureren havde byttet rundt på venstere og højre. Tømreren havde lavet en bjælke der var længere i den ene side en den anden.Da fodstykket var sat i, var der pludseligt byttet rundt på siderne. Det betød så bare at der skulle hakkets lidt af muren væk i højre side.

Så nu skal der bare fin sandmørtel på det sidste lag på væggen. Måske når vi og se det færdige resultat. 

Selvom de er i gang med indgangspatiet, så  fungerer museet alligevel. gæsterne skal bare ind igennem filmrummet.  Der har ikke været så mange inde, da jeg tror folk har set porten var lukket, så er de gået igen.  Dog er der en del der har fundet vej. 

Der brydes ned.
Hullet færdig
Så er w.c.erne væk
næste væg er væk
Så er der hul til haven.
Indgangen bliver ordnet. Den sprang vi over da vi ordnede alt det andet.
der snekkeres i bådhuset .
det er en dørkarm og til bjælker i indgangen.
Bådene flyttes ud af Bådhuset, vi må se hvor længe.
bådene og den nye udgang
Denne bunke sten, skal fjernes med håndkraft. 8 mænd var igang.
Huset med den nye facade
Et lille tehus.
Nydelig udsigt fra indergården.
Der sætte gelænder.