Forningens tilblivelse.

                                                 Baggrund

Vi var en lille gruppe fynske entusiaster, der i årevis har interesseret os for det sydlige Indien. her har vi besøgt en skole for unge piger og mænd fra lavkaste familier. Skolen er en efterligning af danske efterskoler og er indisk ledet. 


I forbindelse med alle disse besøg har det været nærliggende også at besøge Danmarks gamle koloni og handelssted Trankebar på Colomandel - kysten. I Trankebar, som var Dansk fra 1620 - 1845, er der mange bevaringsværdige bygninger, der i dag stadig vidner om en dansk storhedstid.
En af disse bygninger - Fort Dansborg - har en særlig grad interesseret os, idet dette fort er et bygningskompleks, som vi danskere har mulighed for at få lov til at renovere eller restaurere. Dette er muligt, idet mange af de andre bygninger - her under landporten og Guvernørboligen - bliver restaureret af andre.

Landporten blev april 202 restaureret af Archaeological Survey of India (ASI) og Guvernørboligen opkøbes af en hotelkæde til restaurering, men hører altså under ASI ligesom Fort Dansborg, der dog er et større projekt for ASI, der naturligt nok mangler penge til restaureringen. Indien har i tusindvis af bevaringsværdige bygninger.
Gruppen gik i eftersommeren 2001 i gang med at kontakte forskellige instanser og personer, der i tidens løb havde vist interesse for Trankebar og som havde mulighed for at bidrage med viden om både Trankebar og de indiske myndigheder.
Ved årsskiftet 2001-02 kom der et gennembrud i arbejdet, idet et møde i Kulturministeriet blev bekræftet.
Det første kvartal af 2002 gik med kontakter, møder og forhandlinger - både i Danmark og i Indien. Vi som gruppe var glade, da endelig alle anstrengelserne lykkedes - en fax med tilladelse til restaurering af Fort Dansborg kom til Tommerup i slutningen af marts 2002. Herefter blev travlheden total.

Foreningen har siden sin tilblivelse, vokset sig stor.

Bestyrelsen er udvidet fra 5 til 7 personer.
Alle gør et kæmpe frivilligt arbejde.
 

Til formålet blev “Foreningen Trankebar” oprettet i maj måned 2002.   Foreningen er registreret hos ToldSkat med nr. CVR-nr.  32 80 85 81        

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

03.05 | 11:51

nej, hverken på kirkegårdene eller i bøger.

...
03.05 | 11:36

gråspurve er standfugl. Så er der mad mulighed, er der gråspurve. De er ikke kommet fra DK. men man kan jo aldrig vide. Men du har ret, der er mange gråspurve.

...
23.04 | 19:43

Under et besög i Trankebar 1.-2. marts saa jeg mange graaspurve. I Kerala har jeg ikke bemärket dem. Hvor kommer de fra? Er der nogen, der kan hjälpe?
TAK!

...
17.04 | 07:11

Min forfader Daniel Michelsen Kroyer (Krøger) var indskrevet som del af mandskabet på Doequeen i 1743 (Asiatisk Kompani).Findes han på kirkegården?

...
Du kan lide denne side