Tak fordi du besøger vores hjemmeside. Skriv en hilsen her i gæstebogen ved at klikke på den blå knap. Du kan også indsætte et foto ved din hilsen. Er der skrevet utilpassende ting slettes de straks. Eller noget der ikke har med Foreningen Trankebar at gør. Jeg vil gerne bede om en venlig mailadr.

Flyt/placér taleboblen på billedet med din mus

Skriv tekst til din talebobbel

Shape:
 
Skrevet af Karin, d. 23-11-2019
Tak for alle de pæne ord I har skrevet om hjemmesiden, bliv endelig ved med det. Men vil I ikke godt skrive en mailadr, der ikke er stødende.
Hjemmeside:
Skrevet af Leif Hansen og Karen Hansen (f.Gulstad), d. 05-12-2017
Jeg faldt over jeres hjemmeside,da jeg googlede min kones fjerne forfader,Isaac Hanson,og jeg blev forundret,da jeg læste hans historie.Den er fra ord til andet identisk med teksten i en håndskrevet bog,som vi opbevarer som en del af vores familiekrønike.Den er skrevet af min kones farfar,apoteker Knud Gulstad,Sorø.Vi vil gerne kontaktes.
E-mail:
Skrevet af Aage P Kürstein, d. 12-08-2016
Tak skæbne, så blev man en del af nyhederne, A Nyheder 3, for at være præcis. Det er mig, der fotograferer. Mit motiv var ikke helt så pænt ;-) !
Men jeg vil på Bentes og egne vegne gerne sige en stor tak til Poul og Knud for en stor oplevelse! Trankebar har været en del af min opvækst og Danmarkshistorie, så meget, at vi spiser af Trankebarstellet hver dag! Så at opleve det, møde historien, den utroligt venlige befolkning, børnene, der tillidsfuldt giver sig i kast med os for at træne deres engelsk, og høre om vort syn på den fælles historie, som de er meget bevidste om. Og den fællesskabsfølelse, der får Mr Sultan, Mr Raja, Sankar og Merinal, og ikke mindst Søster Caruna til at gøre så meget for det lokale samfund, og inddrager os, det er noget at tage ved lære af.
Vi tager gerne med en anden gang!
E-mail:
Skrevet af Allan Hviid Jensen, d. 22-11-2015

Jeg har været bosat i Asien (4 lande) igennem 18 år og er fascineret af historie, specielt koloni historie og har længe ønsket at besøge Trankebar. Idag kom mit ønske endelig i opfyldelse efter en 7.5 timers køretur fra Madras. Jeg bor på det fabelagtige Bungalow on the beach, lige overfor Fort Dansborg. Aftenen er gået med at læse om koloniens historie og ikke mindst det gode arbejde af Best Seller fonden og Foreningen Trankebar. Jeg tager hatten af for det gode arbejde der er, og fortsat udføres for at bevare og udbrede kendskab til denne unikke del af Dansk Asiatisk kultur historie. Og det var sjovt helt tilfældigt at have lejlighed til at hilse på formanden og 3 medlemmer til middagsselskabet.

Det er en ganske unik oplevelse at rejse gennem landsbyer i Sydindien og pludselig se et turist skil på Dansk og køre igennem en smuk gammel byport. Jeg håber at bevaringsværket udbredes yderligere så flere besøgende i fremtiden kan danne sig et indblik i Dansk koloni historie.

Allan Hviid Jensen
Formand for det Danske Handelskammer, Kuala Lumpur
21. November 2015
E-mail:
Skrevet af Kaja Voldbæk, d. 17-04-2014
Jeg skrev om Daniel Michelsen Kroyer som medlem af mandskabet på Doequeen i 1743. Han er beskrevet i 1742 og 1743 i Frederiksberg Kirkebog som Kinafarer, men jeg ser Dowqueen sejlede til Trankebar, eller var der en periodde hvor skibet gik til Kina? Min forfader er død mellem 1743 og 1750, men hvor? Findes der lister over forsvundne søfolk?
E-mail:
Skrevet af Ellen Therkildsen, d. 06-03-2014
Tak for jeres gode artikel om Trankebar og dens beboere ,var spændende.
Jeg slægtsforsker på min morfars side . Min tip2 oldemor hedder Anna Elisabet Bengalen,fandt ud af hun måtte være fra Bengalen Min tip3oldefar kom fra Trabkebar Bengalen var neger.Døbt og konfirmeret m som ca 19år i 1793 i Broager kirke Navnetblev Hans Jacob Bengalen .Blev dansk gift i 1799 Arbejdede på Iller teglværk .Døde som ca 70år i 1844 på dåbsattesten stod der et navn Fatje?Jeg har dåbsvidner og flre data
Jeg er stolt over at have en tip3oldefar fra Trankebar.Ville gerne vide hvordan han kom til Danmark Hvor hans familie kom fra ,jeg har mange ?
Hilsen Ellen Therkildsen Børkopskovvej 105 7080Børkop
E-mail:
Skrevet af Signe, d. 07-11-2013
Hej - mange tak for en god og spændende hjemmeside. Jeg vil helt sikkert snart komme tilbage igen :)
E-mail:
Skrevet af Marianne, d. 06-11-2013
What a lovely site you have. We visited it many times to find the info we need. Excellent history information!
E-mail:
Skrevet af Ashok Polur, d. 23-07-2013
Thank you for sharing the danish history in India.
E-mail:
Hjemmeside:
Skrevet af Per Erik Tell, d. 09-01-2013
Tack för hjälpen med att finna Sankar i Trankebar. Jag hade en trevlig eftermiddag tillsammans med honom och arbetar nu med reportaget om Trankebar, den danska kolonin som grundades av en skåning!
Sankar hälsar till Poul och Karin med flera i föreningen.
E-mail:
Hjemmeside:
Skrevet af Henrik Tiemroth, d. 11-12-2012
Jeg kom tilfaeldigvis forbi denne side da jeg ledte efter information om min forfader Christian Tiemroth. Sikken et arbejde! - meget flot og indholdsrig hjemmeside. Mange tak.
E-mail:
Skrevet af Petra, d. 13-10-2012
Thanks for all the wonderful information you share with us. Keep up the good work!
E-mail:
Skrevet af Lars Aggeboe, d. 25-05-2012
Tak for en glimrende og informativ historisk
webside om de danskes m fl.'s hærgen på Trankebar. En bemærkning er her ?
Olav Sejerøs artikel Skibsnavne på Trankebarmønter. Den udgave med tekst
om skibene som findes på www.danskmoent.dk/artikler/osskibe.htm
ville jeg ønske var som link, under Skibe til Trankebar. NB: skulle bruge lidt om Chr.4's Kongejagter, en speciel storjagt,
fuldrigget, som orlogsflåden vist byggede.
MVH Lars Aggeboe
E-mail:
Skrevet af Jens Marquardsen, d. 06-03-2012
God dag,
Paa min mors side er jeg i direkte familie med gouvernör Moritz Hartmann, der sammen med Randel Randelsen sejlede til Trankebar i 1688 paa fregatten "Anthonette". Moritz sejlede hjem paa "Den flyvende Ulv" og Randel döde i Trankebar för 08.03.1693.
Har I oplysninger vedr Randel Randelsen's grav/sten/foto fra kirkegaarden. TAK.
E-mail:
Skrevet af Ole Toft Nielsen, d. 12-11-2011
Hejsa
Jeg arbejder i Indien i øjeblikket og ser nu denne interessante side. jeg besøger T d. 26-27.11 og glæder mig til at bo i bungalov hotel. Er meget interesseret i traditionelle både. Er der nogen der kan sende mig flere opsysninger om disse i T. ?
E-mail: