nyhed

Merinal Giver velkomst til Ambassadør Peter Taksø Jensen.Danmark

Vores medlem Aage Kurstein fra Marstal var  i Trankebar da vi fik besøg af 6 nordiske ambassadører, så han sammen med Whiskymanden Adithya og vores veninde Merinal kunne fortælle om foreningens arbejde i Trankebar. Efter Aages hjemkomst fik jeg denne mail :

 Hej Poul,

jo, og jeg er endda begyndt at vænne mig til andre temperaturer. Og have dyne på om natten.

Som jeg skrev, gav jeg Amuljhoti min sidste kop fra stellet, hun klarede jo examen fint, og har været et utroligt behageligt bekendtskab. Merinal kunne måske også have fortjent den: hun klarede opgaven med at vise ambassadørerne rundt meget flot. Hun strålede nærmest som en lille, omend mørk sol, da jeg over en kop afskedskaffe fik hendes beretning. Jeg synes også, billederne viser det rigtigt godt. Jeg er utroligt glad på hendes, men også foreningens vegne, at Sankar var ude af byen. Hun har jo sparet en stor mængde viden op, taler et udmærket engelsk, er meget præsentabel og sidst, men ikke mindst: jeg tror, det er væsentligt for alle parter, at en lokal kvinde overfor ambassadøren får mulighed for at fortælle om, hvad det betyder for den lokale befolkning. Det gør det hele uendeligt meget mere troværdigt, end hvis vi nørdede amatører, undskyld udtrykket, men det er vi jo, at vi prøver at sælge vor hobby: nu bliver vor ret pæne indsats sat i relief af en lokal, oven i købet en kvinde. Kan du følge mig?

Også Aditya har gjort det rigtigt godt: han kom med de rigtige stikord, han fik endda påpeget min lighed med Ove Gedde, pga fip-og overskægget, da blev der grinet. Jeg fik trukket tråde til Skåne, til glæde for svenskerne, til Peter Anker, så nordmændene blev glade: desværre fik jeg ikke islændingen Jóns rejsebeskrivelse med, den er jo ellers ret væsentlig for forståelsen af de farer og besværligheder, der er/var ved de langstrakte rejser. Men det var seriøst nok, og hyggeligt i tilstrækkelig grad. Jeg fik også trukket tråde op til nutidens diskussion om globalisering og disruption: hvad var det egentligt, Chr.4-tal havde gang i, hvis ikke globalisering, OG disruption, af portugisernes monopol på krydderi-og silkehandelen? Her nåede jeg at trække tråde tilbage til flintminerne i kalken ved Tingbæk, hvorfra der blev eksporteret råmateriale og færdige økser helt op til Happaranda: disruption af de lokale øksesmede, ikkesandt? Og så var Finland med på kortet.

Jo, jeg er ret tilfreds med min indsats, selv om jeg er ret bevist om, at jeg også glemte væsentlige ting. 

 

Aage bespiste for egen regning de 400 skolebørn som deltog i  idrætsdagen i forbindelse med indvielsen.

Tak Aage.--- så behøver vi ikke at belaste foreningens konto med de penge.

 Mvh. Poul Petersen, Best. formand

 

Se mere under Maritimt/ kulturcenter.