Sidste nye.

Kære Medlemmer.

Jer der kommer til Generalforsamlingen. ! Vil I godt melde jer til hos Poul.  - 40 92 26 37.

Poul@vestfynsefterskole.dk

Kokken har sat et lam over grillen. Derfor er det meget vigtigt.

'''''''''''''''''***************************************'''''''''''''''''

Nyhed omkring Kommandantens hus , læs under Maritim/ kulturcenter huset.

En stor misforståelse.  -   Lukning af Guvernørboligen.

Der er blevet udtalt i pressen, at vi vil lukke Guvernørboligen. -  Gå ind på næste side af nyheder og Læs det brev Poul har sendt ud til pressen.  Foreningen har ALDRIG ejet Guvernørboligen, men vi har holdt bygningen åben for turister, for at man kunne komme ind og se Huset.

Der er i den anledning draget en forkert konklusion. .  VI HAR ALDRIG EJET GUVERNØRBOLIGEN. Vi har kun holdt huset åben, for at egen regning.  -  Og det er det, vi ikke kan mere, da vi har brug for alle de penge, vi kan skrabe sammen til at restaurere kommandantens hus.

Vi har holdt bygningen åben fra Jan. 2016 til jan. 2017  -  Det har kostet  løn til en person, strøm/ rengøring / og de løbende reperationer.  Vi har ikke haft penge til at kalke bygningen.

Men læs lige Poul udtalelse til Pressen!!!  mvh karin

Sidste nye om Maritim/kulturcenter. Gå ind på Menu linien.

Tommerup menighed skriver i deres kirkeblad. " vil du med til Indien?" Klik på billedet for at læse teksten!!!
Posthuset har fået en ny fassade. Huset skulle have samme farve som fortet.
Fint skilt, Det skal til.
Postmesteren som satte renoveringen igang. (Se efter karin til v..)
  • Ancient Bungalow becomes Danish-Indian cultural centre

Nagapattinam (TN), Feb 7 (PTI) The 337-year-old heritage building near the seashore at Tarangambadi in the district, which once served as the official residence of Danish military commanders, has been renovated and converted into a Danish-Indian cultural centre and archaeological museum.

Danish Tranquebar Association, a voluntary organisation in Denmark comprising prominent Danish citizens, which has undertaken a project to renovate ancient Danish monuments at Tarangambadi, has established the cultural centre.

Speaking to PTI at Tarangambadi after inaugurating the cultural centre today, Karin Knudsen, president of Danish Tranquebar Association, said the Commander's bungalow was renovated with financial support offered y the Queen of Denmark and East Asiatic Company Fund.

Karin said the bungalow was built in 1680 and served as the official residence of successive Danish military commanders before becoming a private property in 1750. In 1900, it became the property of Tamil Evangelical Lutheran Church (TELC).

"The bungalow is so big that it has served as a hospital during the early 1900s," she said. Until recent decades, the Tarangambadi Teacher's Training Institute was functioning in the building and it fell into disuse thereafter.

Danish Tranquebar Association entered into an agreement with TELC last year to renovate the bungalow and establish the cultural centre, Karin said.

The bungalow has now been completely renovated without affecting its original structure, Prof. Helsch, member of the Danish Tranquebar Association, said.

The Tranquebar Maritime Museum and the Queen's Library, which were functioning in nearby buildings have now been shifted to the cultural centre.

Poul Petersen, vice-president of the association, said the cultural centre will periodically host exhibitions, cultural events, lectures and other events to preserve the cultural ties between Denmark and India.

Thirty students from various schools and colleges in Denmark have arrived at Tarangambadi to participate in the inaugural ceremony of the cultural centre and understand Indian culture, he said.

More than 500 students from nearby schools visited the centre and interacted with the Danish students, Petersen said.

Posthuset
Der sker rigtig meget i Trankebar. Posthuset er ved at blive renoveret, dog ikke tilbage til stohedstiden,
Buer.
Buerne ser rigtig godt ud. Man kunne ønske de kunne blive stående, som de er nu.
Posthus.
muren som var faldet sammen til venstre er bygget op igen.
Hurset var før, en del af Guvermenthusets, udhuse.