Fotoalbum

     Kommandørgården. 

Kommandørgården er på det gamle  Trellundskort   fra 1693. Her kan man se en flot bygning på Dronningensgade. På det billed er Kommandørgården faktisk den største bygning  efter Fortet.
Dengang fandtes Zionskirken, Jerusalemskirken, Guvernørboligen eller Collerkters bolig ikke, så de er ikke   med på kortet. 
Går man ind i Boligen, finder man en flot buet kælder, som måske er den ældste del.  
Det er meget sjovt at tænke på, at de fleste Danske bygninger var med flade tage, men ikke denne bygning.  Det hus der ligger ud mod paradepladsen, er lagerbygning for kommandørgården.  Vi kan selvfølgelig ikke regne med, at korten er korrekt tegnet, men de fleste bygninger ligger der, den dag i dag. Så lidt rigtigt er der da på det kort. 
Henrik Hess 1623 var i Rolland Crappes fravær, Kommandant.  - Der er sikkert mange flere.
I 1738 blev Paul Panch Kommandant og Guvernør. Og han har sikkert boet i denne gård. 
Der fortælles om ham, at han sendte en lille indisk pige til Dronningen som gave, senere en dreng til Kronprinsen. ( Tænk at man kunne gøre det) 

Kilder K. Larsen
Din "Flash" afspiller har brug for at blive opgraderet

For at se denne side kan du klikke her for at hente den seneste version af "Flash" fra Adobe. Når installationen er overstået kan du vende tilbage hertil og se siden.

Hvis du ser denne besked selvom du lige har opgraderet Flash så prøv at lukke alle Internet Explorer vinduer ned, start op igen og kom tilbage til denne side.